...

Igår var det lydnadstävling på kvällen och jag möttes av en glad Benji när jag hämtade honom hos mamma..
Han var riktigt på G!! Så jag kände att detta kan nog gå vägen..
Var väldigt nervös men det var skönt att vara på hemmaplan och veta hur allt fungerar. Kan hälsa på massor med folk och slipper stå själv och vänta.

Vi fick dra startnummer och jag fick nr. 2 vilket är bra för det är mitt turnummer.
Vi gick bort till planen och skulle ha platsliggningen. Benji känns lite disträ och jag började känna mig lite nervös för att det ska lukta gott på planen och att han ska ställa sig upp. Men han låg!!!! Såååå skönt. Och tandvisningen gick oxå bra.

En liten väntan sen var det dax.
Linföringen kändes helt ok. Inte hundra men mycket bättre än dem förra två gångerna. Men domaren tyckte att han luktade för mycket och var lite för okoncentrerad så vi fick bara en 5:a.
Läggandet gick bra fast jag var tvungen att använda dk för att han skulle sätta sig upp.
Sen var det inkallning och precis när jag har gått klart och ska vända mig om för att kalla in så lägger han sig ner.. Suck..
Men han sprang bra in och gjorde ett riktigt hoffeavslut. Dvs hoppas runt för att sätta sig fot :) Jag tycker det är charmigt och jag tror domaren skrattade lite. Men det ska bort..
Under ställandet så lägger han sig så det nollade vi.. Lite synd för han kan verkligen stå snyggt.. Tar på mig att vi nollade det för jag har tränat stenhårt på snabbt läggande.. Och det är han snabb på nu..
Apporten gick bra. Han hade svårt att hitta rätt i munnen men till slut så satt han fint och vi fick bra poäng på det.
Hoppet blev tyvärr dk oxå. Det var någonting som störde honom bakom mig så jag fick inte riktigt kontakt med honom så det blev "hopp" två gånger.. Men annars snyggt.

Totalt 125 poäng, 8:e plats och ett 3:e pris.. trodde faktiskt att det hade gått lite bättre men vi hade roligt ute på plan och det var det viktigaste!! Nu är det bara att nöta nöta nöta..
Vi ska ta det där 1: priset nån gång..
Ska kolla upp lite fler tävlingar och anmäla.. Nu börjar man verkligen komma igång..

Nej nu ska jag jobba lite..

Kram på er

Inte så duktig på att uppdatera..

Men jag har haft lite annat för mig..

Tycker lite synd om dessa "storbloggare" som MÅSTE uppdatera hela tiden.. Hur orkar dem??
Kanske inte har nån att umgås med hemma eller inga sysslor att göra..
En annan har fullt upp när man kommer hem eller helt slut och bara vill ligga i soffan.. jaja

Ikväll är det dax för lydnadstävling igen. Den tredje och förhoppningsvis ska det gå vägen denna gång då det är på hemmaplan!!
Har inga stora förhoppningar men jag vill inte nolla nåt moment som vi gjorde sist. Fast jag tror inte att det var helt vårt fel. Tror nog att det gått nån löptik på planen för det var fler än Benji som reagerade på fler punkter på planen.
Vid platsliggningen reser han sig för att lukta på en fläck som är 3 dm ifrån honom. 0 poäng där och då förlorar man rätt mycket. Sen under linföringen så stannar han till några gånger..
På inklallningen som alltid, och då menar jag ALLTID fungerar, så tvärstannar han efter några meter och luktar på nåt. Och kommer inte när jag ropar på honom.
På helhetsbetyget så fick vi kommentaren:" Har ingen lydnad på hunden mellan momenten"..
Inte så konstigt när det luktar löptik!! Det är ju viktigare än nåt annat i en hanhunds värld!!
Gick därifrån utan pris men ikväll då jävlar!!

Så nu ska jag bara vakna till så jag kan ladda lite. Är såå trött på dagarna.. Fattar inte..

Nej skriver sen hur det gick..

Ha det!!

RSS 2.0